محمد روشن فعال اقتصادی:فرش ایرانی، معرف جهانی کالای ایرانی است

ساخت وبلاگ

      چهارشنبه بیست و پنجم مرداد ۱۳۹۶

میهن خبربا توجه به اهمیت موضوع فرش ایرانی حسین روشن خبرنگار ماهنامه پیام روشن گفت و گوئی اختصاصی با یکی از فعالین اقتصادی و بازرگانان با سابقه صنعت فرش انجام داده که با تشکر از آقای محمد روشن مشروح گفت و گوی خبرنگار ما با ایشان از نظر خوانندگان ارجمند می گذرد:
پیام روشن : ضمن سلام لطفاً معرفی بفرمایید.
محمد روشن: با سلام بنده محمد(حسین )روشن، از ایل سنگسر و ساکن شهرستان مهدیشهر در استان سمنان بوده و سالهاست در حوزه فرش، تابلوفرش و گلیم فرش دستبافت فعالیت دارم.
پیام روشن : فرش دستبافت ایرانی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
محمد روشن: فرش ایرانی یکی از بهترین کالاهای تولیدی کشور است که در تمام دنیا شناخته شده است. تنوع رنگ، ابعاد، کیفیت و جنس مرغوب آن این کالای ایرانی را مقبول جهانیان قرار داده است. از طرفی در داخل کشور نیز مردم فرش را یکی از مهم ترین لوازم ضروری زندگی میدانند که حتی گسترش آپارتمان نشینی و معماری لوکس نیز مانع از استفاده از این کالا نشده است. فرش ایرانی آمیخته با هنر این مرز و بوم است و از منظر هنری، فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی این صنعت قابل تحلیل و بررسی است.
پیام روشن : درباره فرش دستبافت منطقه سنگسر توضیح دهید.
محمد روشن: فرش سنگسر از صنایع و هنرهای قدیمی و معروف ایل سنگسر است. ایل سنگسر از قدیمی ترین ایل روهای کشور سرافراز ایران بودند که در 11 استان منطقه قلمرو ییلاقی و قشلاقی خود را گسترانیده بودند و زنان سخت کوش این ایل دوش به دوش مردان همواره ضمن تامین نیاز سیاه چادر و مسکن خویش به اقتصاد خانواده کمک میکردند، یکی از هنرها و کارهای آنان بافت فرش بود که در گذشته های دور خامه را از پشم گوسفند گرفته و ریسیده و نقشه را معمولا از نقشه های قم و کاشان و نیز از طرح های ایران باستان الهام گرفته وبه بافت فرش مشغول بودند که قالی های خودرنگ از کالاهای منحصربفرد این منطقه است که ثبت ملی نیز شده است. رفته رفته با گذشت زمان صنعت فرش این منطقه در زمینه طرح، رنگ و ابعاد رشد چشمگیری کرد و فرش های دست رنگ نیز رشد یافت و بعدها با توسعه کارگاه ها نقشه های جدید و خامه های جدید نیز توسعه یافتند.
یکی از ویژگی های بارز فرش سنگسر گره های محکم و کوبش قوی بافنده های آن است که فرش سنگسر را در دنیا به فرش آهنین موسوم کرده است که دوام فرش را بسیار افزایش میدهد.
فرش امروز سنگسر، از نظر نقشه تلفیقی از نقشه های زیبای قم و الهامات از نقشهای ایران باستان و از نظر بافت تلفیقی از بافت قوی و محکم عشایری و هنر جاویدان زنان این منطقه و از نظر مواد تلفیقی از سنت و مدرنیته است که ترکیب این نقشه و بافت و مواد اگر همراه با سلیقه مشتری و بازار شود، جایگاه صنعت فرش سنگسر را به برند برتر جهانی تبدیل خواهد کرد.
 پیام روشن : مهم ترین معضلات شما در تولید چیست و چه انتظاراتی از دولت دارید؟
محمد روشن: در صنعت تولیدی همچون فرش مهم ترین آیتم فروش میباشد چرا که اگر فرش تولید شده دارای مشتری نباشد دپو شده و سرمایه در گردش را راکد میسازد که این مهم ترین دغدغه یک صنعت تولیدی است. کار بافندگی یک کار پر زحمت بوده و مساله مهمی که تولید کننده با آن مواجه است بحث بیمه بافندگان است که انتظار از دولت اینست که با ارائه تسهیلات و خدمات در این بخش تولیدکنندگان با دغدغه کمتری مواجه باشند.
تسهیل امور صادرات و پرهیز از تشریفات در این بخش میتواند منتج به فایده باشد. نظارت بر شرکت ها و اتحادیه ها نیز راهی موثر برای جلوگیری از تخلفات احتمالی است که از وظایف دولت و دستگاه های نظارتی است.
پیام روشن : درباره اقتصاد مقاومتی و رابطه آن با صنعت فرش توضیح دهید.
محمد روشن: صنعت فرش با توجه به اقبال آن در آنسوی مرزها میتواند جاگزین مناسبی برای صادرات نفت باشد.
امروزه کشورهای اطراف و حتی کشورهای خاور دور نیز به این حوزه ورود کرده و با توجه به غیبت ما در بازارهای جهانی بخاطر مسائل تحریم، آنها در برخی موارد گوی سبقت را از ما ربوده اند ولی با توجه به اهمیت دادن دنیا به اصالت فرش ایرانی و نیز با توجه به اجرای برجام و رفع تحریم های فرش، مسیر آینده امیدوارکننده است.
همانطور که روشن است اقتصاد مقاومتی راه برون رفت کشور از بحران و رکود است و صنعت فرش یکی از مهم ترین بازی کنندگان این استراتژی میتواند باشد، اگر دولتمردان هوشیار باشند و با تجهیز کارگاه ها و ارائه خدمات حمایتی به کمک تولیدکنندگان شتافته و با تسهیل صادرات امکان حضور همه جانبه و حداکثری را در بازار جهانی فراهم سازند، بدون شک ضمن رونق اقتصادی کشور، شاهد ایجاد نشاط و رفاه در مناطق کشور که عمدتاً از مناطق محروم هستند خواهیم بود.
علاوه بر آن امروزه بحث بنگاه های زود بازده و مشاغل خانگی پررنگ تر از همیشه است و به نظر میرسد که صنعت قالی بافی تا حدود زیادی میتواند به این بخش کمک کرده و با کاهش هزینه های جاری دولت در ایجاد اشتغال سبب بهبود معیشت خانواده ها و افزایش عزت نفس ایشان گردد.
پیام روشن : چرا شما در شهر خودتان سرمایه گذاری کردید و برنامه شما برای آینده چیست؟
محمد روشن: بی تردید توسعه همه جانبه با تمرکز زدایی سرمایه گذاری محقق خواهد شد و این امر مستلزم آنست که هر کس در ابتدا به فکر پیشرفت منطقه خودش باشد. ابوی مرحوم بنده ها سالها در این حوزه فعال بوده و ما این حرفه را از ایشان به ارث بردیم و با توجه به حضور بافندگان زبردست این منطقه سعی ما بر آن شد که سرمایه گذاری را در این منطقه توسعه دهیم.
مجموعه ما به نام گالری فرش گلستان روشن سنگسر برنامه های توسعه ای خود را دنبال کرده و با ایجاد شعبه در برج گردشگری ققنوس در مرکز استان سمنان و همکاری با شعبه فرش روشن در کشور کانادا میکوشد تا این مجموعه را به برندی معتبر تبدیل نموده و در کنار فرش سنگسر به ارائه فرش های تبریز، قم، کاشان، مشهد، اصفهان و ... پرداخته و گامی در جهت رونق و شکوفایی فرش ایرانی بردارد.
پیام روشن : درباره فرش دستبافت چه توصیه ای به مردم دارید؟
محمد روشن: بنده قصد تخریب کالای مشابه مانند فرش ماشینی و یا موکت ها را ندارم اما باید متذکر شوم که فرش ها مستقیماً با بدن انسان ها در تماس هستند، اصطکاک کف پا با فرش ماشینی بویژه پاشنه پا که محل تجمع اعصاب است میتواند اثرت نامطلوبی را بر سیستم اعصاب و پوست انسان علی الخصوص برای خانم ها داشته باشد. پرزهای ساطع شده از فرش های مصنوعی وارد ریه انسان شده و تولید قارچ نموده و حتی میتوانند سرطان زا باشند. پوست سایر نقاط بدن نیز میتواند جاذب مواد نایلونی و پلاستیکی موجود در فرش ماشینی باشد.
اما این همه مطلب نیست، از قدیم الایام فرش دستبافت بعنوان کالایی سرمایه ای تلقی شده و اصطلاحاً گفته میشود که  فرش دستبافت همیشه پول است در صورتی که کالاهای فرش مصنوعی سریعاً سرمایه را مستهلک کرده و هزینه محسوب میشوند.
میتوان گفت فرش دستبافت ایرانی تبدیل تدریجی نمد به فرش های نفیس امروزی است که طی سال ها با بلوغ هنر و صنعت ایرانی به شکل امروزی درآمده است که ارزش گذاری مادی آن بسیار دشوار است.
الیاف طبیعی بکار برده شده در فرش دستبافت باعث میشود که فرش در گذر زمان نه تنها کهنه نشده بلکه جلوه بیش تری به خود بگیرد. از دیگر ویژگی های فرش دستبافت این است که در تابستان سرد و در زمستان گرم است که فرش ماشینی به جهت وجود مواد پلاستیکی این ویژگی را ندارد. فرش دستباف بر خلاف فرش ماشینی روی کاشی و سرامیک سر نمیخورد و بخاطر نرمی خوابیدن روی آن ایجاد کمردرد نمیکند.
گذشته از این ها استفاده از فرش دستبافت ایرانی ضمن زیبایی بخشی به منازل، حمایت از کار، تولید و سرمایه ایرانی بوده و از آن مهم تر به حفظ فرهنگ و هنر این کشور کمک شایانی میکند، از این رو توصیه این جانب استفاده از فرش دستبافت ایرانی در دکوراسیون و معماری منازل است.
پیام روشن : در پایان اگر حرف ناگفته ای دارید بیان کنید.
محمد روشن: بنده از مجموعه رسانه ای شما تشکر ویژه دارم که به این بخش توجه نمودید، چرا که فرش همانطور که گفته شد بر صنعت، اقتصاد، هنر، فرهنگ و بر جامعه و خانواده موثر است و توجه به این حوزه نتایج مطلوب آن را در سراسر جامعه نمایان خواهد ساخت.
ما مصمم هستیم تا به سهم خود در این حوزه بخوبی فعالیت نموده و زمینه رونق اقتصادی کشور و اعتلای فرهنگ ملی و بومی را فراهم سازیم. امیدواریم با تلاش همه جانبه ملت، مسئولین و تولید کنندگان و دست اندرکاران صنعت فرش اثرات مثبت آن برای همه متبلور گشته و بخوبی بتوانیم به کشور و مردم خویش خدمت کنیم.
به امید ایرانی آبادتر و پرافتخارتر از همیشه

حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است...
ما را در سایت حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است دنبال می کنید

برچسب : محمد,روشن,فعال,اقتصادیفرش,ایرانی,معرف,جهانی,کالای,ایرانی,است, نویسنده : 1mihan-press4 بازدید : 158 تاريخ : پنجشنبه 26 مرداد 1396 ساعت: 5:00