فغانی : بانوان ستون اصلی یک خانواده و جامعه هستند

ساخت وبلاگ

      دوشنبه بیست و دوم آبان ۱۴۰۲

میهن خبر موضوع اشتغال بخصوص اشتغال زنان در جوامع و همچنین جامعه ایرانی یکی از موضوعاتی است که مورد اهمیت ویژه بوده و حکومت ها ، دولت ها و مجالس قانون گزاری بدان پرداخته اند.

خبرنگار پایگاه خبری نماینده آنلاین در راستای اهمیت این موضوع مصاحبه ای را با خانم سپیده (فاطمه) فغانی کارآفرین و کارشناس حوزه زنان بعمل آورده که از نظر شما می گذرد.

سپیده فغانی در خصوص ارزیابی از جایگاه اشتغال زنان در مجموعه قوانین و بخشنامه ها و مقررات اظهار داشت: باید گفت به نسبت سالهای قبل دیدگاه و ارزش جایگاه زنان در حال حاضر بهتر دیده میشود در مقابل دیدگاه قدیمی که ارزش کار بانوان نادیده گرفته میشد هر نوع تبعیض بر اوهام پرستی و خرافه سازی مانند احساساتی بودن زن، ناتوانی عقلی زن کمتر دیده میشود و بانوان ستون اصلی یک خانواده و جامعه هستند و بر این موضوع نیز تاکید می‌شود.

وی در خصوص میزان اشتغال بانوان در ایران به تناسب جمعیت گفت: همیشه در این مورد چالش های بسیاری بوده اما به نظر بنده فعالیت اقتصادی زنان ضروری است و این جمله که مرد نان آور خانه است باید حذف شود چون حداقل در حال حاضر ۸۰٪ بانوان شاغل هستند چه بسا به صورت حضوری در جامعه یا در منزل به صورت آنلاین.

فغانی در پاسخ به این سوال که در مقایسه با آقایان فکر می‌کنید عمده مشکلات خانم ها در اشتغال چیست؟ تصریح کرد: در این مورد اصلا قابل مقایسه نیست به نظرم بانوان بیشتر تحت فشار هستند چون کارهای منزل را هم باید مدیریت کنند و چه بسا بسیاری از بانوان همسر و فرزند دارند و باید هم همسر باشند هم مادر و هم فردی که در جامعه کار میکند و با هزاران چالش روبه رو میشوند.

او ادامه داد : زنان ظريف هستنند اما ضعيف نه ،احساساتي هستند اما قويتر از آنچه فکر میکنند هستند

و مردانه بازی می کنند ، مردانه کار کنند و مردانه قدم برمیدارند که در بسیاری از جاها بهتر است بگوییم زن بودن بسیار سخت تر از مرد بودن است.

سپیده فغانی با بیان این سوال که چرا رئیس جمهور خانم نداریم؟ این دیدگاه که برخی معتقدند اشتغال زنان موجب یک خلاء عاطفی در خانواده میشود را رد و با تاکید بر اینکه مشکلی پیش نخواهد آمد گفت : اگر پاسخ تمام پرسشها را نداشته باشیم ‌بهتر است که جهل خود را بپذیریم تا اینکه پاسخ هایی را باور کنیم که ممکن است اشتباه باشد .

این بانوی کارآفرین ادامه داد : تظاهر به دانستنِ همه چیز ، درِ کشفِ حقیقت را می بندد و حقیقت این است که یک دیدگاهی از قدیم زن را خانه دار نامید در حالی که باید حقوق برابر یا چه بسا بیشتر به زنان داده شود.

فغانی با طرح این پرسش که چرا فقط زن ها کار خانه را انجام دهند گفت : آیا غیر از این است که ۹ ماه بار سنگینی متحمل میشوند و تحمل درد زایمان و بزرگ کردن فرزندان با زنان است تا مادر شدن را بر دوش کشند که یکی از بزرگترین کارهای زنانه است که از عهده مردان بر نمی آید و آیا نباید کار منزل تقسیم شود مخصوصا برای زنانی که در جامعه کار میکنند؟

این کارشناس حوزه زنان با اشاره به اینکه وقتی یک خانم هم در بیرون کار میکند و بعد از فشار کاری باید به کار منزل مشغول باشد و به همسر و فرزندان رسیدگی کند ممکن است از لحاظ روحی و جسمی دچار چالش شود ولی باز هم باید گفت که مانعی برای اشتغال زنان در جامعه نیست.

سپیده فغانی با تاکید بر این مطلب که یاد گیری یک حرفه برای بانوان باید جزو مهمترین برنامه های زندگی آنها باشد اظهار داشت: در واقع همیشه توصیه من به بانوان این گزینه بوده که در هر شرایطی هستید همیشه به دنبال یادگیری یک حرفه برای خود باشید حتی اگر در حال حاضر در منزل هستید باید یاد بگیرید شاید موردی پیش آید که شما بدون پشتوانه مالی شوید و آنگاه باید آنقدر قوی باشید که بتوانید زندگی خود را اداره کنید پس باید از همین حالا به فکر یادگیری حرفه و فنی باشند.

وی نهادهای حمایتی را در حمایت از اشتغال زنان ناموفق ارزیابی کرد و گفت: با توجه به تورم حتی یک درصد هزینه های مایحتاج زندگیشان را نهادهای حمایتی نمی توانند برآورده کنند و با شرایط خاصی که شاهدیم در کل به نظرم باید گفت به واقع حمایتی از اشتغال زنان انجام نداده اند.

سپیده فغانی با این بیان که بیکاری در جامعه امروز ما برای خانمها و آقایان بسیار دیده میشود تاکید کرد باید دولت به صورت جدی برای اشتغال زایی پلن های جدیدی در نظر بگیرد.

وی خطاب به بانوان شاغل و حتی جویای کار توصیه کرد: از ریسک کردن و شکست نترسند و بدانند شکست بخشی از زندگی است و چه بسا اگر شکست نخورند ،نمی آموزند و اگر نیاموزند هرگز تغییر نخواهند کرد .

سپیده فغانی در خصوص گرایش زوج هایی که به مشکل بر می خورند بسوی طلاق گفت : در این مورد باید بسیار نوشت و بحث کرد و اما کم نیستند آدمهایی که زیر یک سقف هستند ، امّا جدا زندگی می کنند ، وقت غذا خوردنشان جداست ، تلویزیون دیدنشان جداست ، جدا می خوابند یا از بودن کنار هم لذتی نمی برند.

گوشیهایشان رمزهای عجیب غریب دارد وقلب هایشان هم همینطور و این آدم ها کسانی هستند که از طلاق می ترسند یا حوصله ی پروسه ی جدایی را ندارند یا شاید هم رعایت حالِ پدر و مادر و فرزندانشان را می کنند .

به گمانم این ها ظالم ترینند هم در حق خودشان و هم در حق اطرافیانی که مجبورند

آنها را همیشه خموده ببینند و امروز طلاق های عاطفی برای جامعه خطرات زیادی دارد.

فغانی نقش رسانه ها را در فرهنگسازی مناسب برای کاهش طلاق و همچنین ارتقای وضعیت اشتغال زنان در جامعه پر رنگ توصیف کرد و اظهار داشت: اگر صاحبان قلم و اصحاب رسانه همت کنند بسیاری از مشکلات در این حوزه ها رفع خواهد شد.


حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است...
ما را در سایت حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1mihan-press4 بازدید : 72 تاريخ : دوشنبه 29 آبان 1402 ساعت: 20:14