آقای استاندار ، کشاورزی مازندران را نجات دهید

ساخت وبلاگ

      یکشنبه دوازدهم آذر ۱۳۹۶

میهن خبردر سالهایی نه چندان دور به بهانه آنکه مازندران ‌استانی کشاورزیست مصوب کردند تا استقرار صنعت و بهره برداری از معدن در این استان ممنوع شود.
پس از گذشت چند صباحی گفتند بر اساس کارشناسی های انجام شده استقرار محدود برخی از صنایع در استان بلا مانع است و النهایه نسبت به رفع موانع و محدودیتها اقدام کردندو ظلم بزرگی که سالها درحق مردم مازندران شده بودبرطرف گردید.
اما هم چنان اولویت اول استان را کشاورزی اعلام و ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی ، صنعت سبز و صنایع پاک در اولویت فعالیت های صنعتی قرار گرفت که موضوعی بجا و شایسته است.
سالهاست رفع مشکلات کشاورزان ، باغداران و فعالان صنعت دام ، طیور و شیلات بعنوان اولویت دولت ها در این استان مطرح و در هر انتخاباتی نامزدهای تایید شده و تایید نشده به خصوص آنان که سابقه مجلس نشینی داشته اند فریاد برمی آورند که حق کشاورز و باغدار و دامدار را می ستانیم و حفاظت از این حقوق مهمترین انگیزه ما برای ورود به این عرصه است اما تا امروز آنچه که دیده شده تحقق آن اولویت ها و شعارهای داده شده نیست.
هر روز بیشتر از روز قبل بر مشکلات این جماعت زحمتکش و انقلابیِ پیرو خط رهبری افزوده می شود.
کوچکترین حق کشاورزی ، باغداری ، دامپروری در مازندران ، برخورداری از مدیری توانمند ، آگاه ، دلسوز از جنس مردم و کشاورزان در راس سازمانیست که متولی این بخش مهم از توسعه می باشد.
مازندران به عنوان استانی کشاورزیست و کشاورزی دراین دیار اولویتی غیر قابل کتمان بوده که نیازمند مدیری دلسوز و توانمند در این حوزه است اما مع الاسف مدیریت فعلی در حوزه کشاورزی به شدت ضعیف بوده و با توجه به عدم کارآمدی ، تغییر مدیریتی در این بخش بسیار ضروری می باشد.
مشکل برنج کاران مازندرانی درسالهای مختلف برجای مانده وحل نشده که در کمال تاسف به علت همین ضعف مدیریتی نه تنهامشکلات رفع نشده و کاهش نمی یابندبلکه هرازگاهی براثر سوء مدیریت وواردات بی رویه،افزایش نیزمی یابد.
درهمین راستالازم است به ایجادپایانه صادراتی برنج درآمل اشاره نمودکه علیرغم عدم همکاری ومخالفتهای ریاست جهاد کشاورزی استان ،با حمایت تمام قد سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران در آستانه افتتاح قراردارد.
همچنین باغداران استان برای تولیدات باغی خود و مرکبات زحمات زیادی را متحمل می شوند ولی هر سال شاهد پا برجا بودن مشکلات این قشر زحمتکش در برداشت ، نگهداری و فروش محصولاتشان هستیم و متاسفانه مدیریت کشاورزی استان در رفع مشکلات این بخش اقدامی که باید انجام دهد را بعمل نیاورده است.
بعنوان مثال درحال حاضر وارییته مرکبات ما منطبق با استانداردهای بین المللی نیست و تغییر نوع درخت مرکبات که می تواند اقتصاد باغداران را متحول و کشورهای خارجی را خریدار جدی محصولات باغی ما نماید از جمله اقدامات بی درد سری است که با وجود اطلاع مدیریت کشاورزی استان از این مهم ، استان از آن غافل می باشد.
همه می دانند که مازندران بزرگترین دریای کشور را داراست اما تا امروز اقتصاد دریا محور در استان مورد توجه قرار نگرفته است و توجه به این اقتصاد بطور ویژه در بحث آبزیان وظیفه مدیریت جهاد کشاورزیست اما در یک مورد با وجود این دریای پهناور و غنی و فعال بودن واحدهای شیلاتی و آبزی پروری از جمله مرکز تکثیر و پرورش خاویار و ماهیان خاویاری قره برون در جویبار که به گفته بزرگان جهانی خاویار نظیر پروفسور مورگون ، بزرگترین مرکز خاویاری دنیاست ، متاسفانه بعلت مخالفت ها و کار شکنی های مدیریت کشاورزی استان ، تا امروز نتوانسته ایم مرکز جهانی تجارت خاویار را در استان داشته باشیم و این در حالیست که سرمایه گزار قره برون آماده است پایانه فروش و صادرات خاویار و آبزیان را کنار مرکز تکثیر ایجاد نماید و میزان صادرات مازندران را نیز به سه برابر میزان فعلی افزایش دهد اما ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان به طور جدی با ایجاد این پایانه مخالفت دارد.
البته ذکر این نکته نیزحایز اهمیت است که فعالیت مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری و خاویار قره برون نیز با مخالفت های سنگین مدیریت جهادکشاورزی استان همراه بود اما حمایت های سازمان صنعت ، معدن و تجارت از این مرکز چشمگیر و قابل توجه می باشد.
پرداختن به اقتصاد روستایی و توجه به ابعاد مختلف توسعه روستاها در تمام دنیا وجود دارد اما با اینکه روستاهای مازندران ظرفیت های بسیار خوبی در عرصه های مختلف دارند به خصوص ایجاد مشاغل روستایی در حوزه آبزی پروری ، دام ، طیور و کشاورزی ولی در کمال تاسف طی سال هایی که گذشت از ظرفیت های مختلف سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و به خصوص اقتصادی روستاها بسیار غفلت شده است که در این موضوع مهم جهاد کشاورزی استان می توانست بهترین نقش را ایفا نماید .
صنعت طیور ، کشتارگاه های صنعتی و مرغ داریها در استان مازندران به لحاظ عدم توجه کافی مدیریت جهاد کشاورزی استان

با مشکلات عدیده روبرو بوده و متاسفانه آن مدیریت ناکارآمد توان بهره برداری از تمام ظرفیت استان در این بخش را ندارد.
موارد معنونه در سطور بالا تنها بخشی از بی توجهی ها نسبت به کشاورزی ، باغداری ، دامپروری ، مرغداری ، آبزی پروری ، شیلات و روستامحوری استان است.
انتظار است اکنون که جناب مهندس محمد اسلامی با کوله باری از تجربه ی مدیریتیِ دانش بنیان برای توسعه مازندران با اولویت کشاورزی برنامه ارائه نموده اند اقدام عاجلی در ارتباط با تغییر فوریِ مدیریت سازمان جهاد کشاورزی استان مبذول فرمایند تا با انتصاب فردی که توان مدیریتِ اجراییِ میدانی را دارا باشد و ضمن داشتن علم و آگاهی ، مجرّب نیز باشد ، این بخش مهم نیز همراه با جناب استاندار از قطار توسعه عقب نمانَد و از مشکلات و آلام زحمتکشان این بخش نیز کاسته شده و باری از دوششان برداشته شود.
#محمد_علی_روشن

حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است...
ما را در سایت حساسیت به نتیجه آرای ساری نشانه اهتمام به صیانت از آرای مردم است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1mihan-press4 بازدید : 118 تاريخ : چهارشنبه 29 آذر 1396 ساعت: 4:16